2/6

Assalamualaikum. Alhamdulillah for today. Masih lagi rasa terkejut dengan satu kejadian. Mungkin juga aku leka. Sangat cuai rasanya. Sebab aku rasa manusia kat malaysia ni semuanya baik-baik. At last kena kat diri sendiri. Notebook, kasut, pencil box hilang. Rasa macam. Zuppp! Badan rasa keras. Tak boleh nak buat apa. Nak menangis pun tak. Nak senyum apatah lagi. Berat sangat dugaanmu Ya Allah. Tapi aku redha. Mungkin pencuri tu terlepas kat dunia ni. Kat akhirat. Dia akan terima azab. Sebab aku percaya Allah itu maha adil. Setiap yg berlaku ni mesti ada hikmah. Kekadang kita lupa Allah. Bila Allah bagi dugaan ni. Macam sedarkan balik yg aku ni banyak leka. Bila susah baru nak ingat Allah. Sesungguhnya aku hamba yg hina. Tak layak nak meminta.

Sekarang dah study week. Pencil box hilang, kalkulator hilang. Laptop hilang. Hmm. Rasa tak semangat nak study. Semua yg aku perlukan. Dalam tuu. Kenapa pencil box pun hang nak ambik? Hanya Allah ja tahu perasaan aku ni.  Harap sangat semangat aku ni kembali macam dulu. Nak teruskan hidup aku ni. Nak bagi habis jawab exam.  Nak bagitau mak laptop hilang rasanya bukan masanya lagi. Nanti-nantilah..

14.2.2014

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Tak pernah sangka dapat result exam yg macam ni. Sungguh tak sangka. Sebab aku target semua lulus dan lepas jpa ja. Seriously, Lega dapat buat mak abah hepi. Walaupun bukanlah dekan. Selalu cerita kat mak dapat jawab ke tak. Dan aku selalu cakap dah jawab tapi taktau betul ke tidak jawapan. And sorang lagi yg aku selalu mengadu Anas. Dia tau lahh betapa stressnya aku. Bila nak balik usm. Menangis2 aku. 😭 hehee. Buat malu je. Tapi realitinya mmg macam tu. I don't like being in usm. Okbaii. 

Whatever it is. Alhamdulillah for the result. 😄 Syukur.