Cuti

Assalamualaikum. Mungkin takda org yg nak baca. Lagi senang aku nak berceloteh. Cuti semester 2-3 bulan ni agak boring sebenarnya. Boring tu perkara biasa. Manusia. Tak habis2 mengeluh. Aku pun begitu.Huahua. At least taklah bosan dok usm sana. Tiap2 hari mesti nak kena fikir makan apa. Nak pakai baju apa. Stress belajar mathematics yg entah apa2. Yg ni mmg stress. To student yg nak further degree. Jangan ambil course matematik. Mmg kita boleh go on dengan math kat sekolah or matrik. Tapi, maths universiti totally different okay. Tak tipu. Kalau maths utk course fizik, bio , kimia or yg sewaktu dgnnya tak macam math yg budak maths belajar. Faham? Before nak ambil course ni. Set dalam mind. Maths universiti bukan calculation. Its about prove prove prove. Sometimes, tak perlu pun calculator. Bukan nak takutkan ke apa. But this is reality. Result sem1 aku tak boleh nak banggakan pun. Cukup2 makan. Yess. Sem2? Hmmm. Ya Allah. Kalau tak kena repeat syukur sangat.. Thinking to deactivate fb twitter or so on. Sometimes, benda2 ni buat aku rimas. 
Ramadhan dah nak hampir. Inshaa Allah kalau dipanjangkan umur untuk bertemu ramadhan kali ini. Rasa tak sabar nak berpuasa, solat terawih.. Sama2 kita tingkatkan ibadah okay? 

❤❤❤❤ 

No comments:

Post a Comment